Legevakten

Bergen Legevakt, registrering i skranken. Fotograf: Marius Solberg Anfinsen. Seksjon informasjon, Bergen kommune.

Bergen Legevakt, registrering i skranken. Fotograf: Marius Solberg Anfinsen. Seksjon informasjon, Bergen kommune.

Legevakten, Vestre Strømkaien 19, tar imot pasienter som trenger øyeblikkelig hjelp ved akutt sykdom eller skade, og er åpen hele døgnet. Det finnes i tillegg tre legevaktstasjoner i bydelene Fana (Kommunehuset på Nesttun), Loddefjord (Vestkanten) og Åsane (Åsane senter), hver av dem bemannet med én lege og to sykepleiere.

Bergen Legevakt drives av Bergen kommune og sorterer under Byrådsavdeling for helse og omsorg, har ca. 150 fast ansatte foruten vikarer, nær 100 vaktleger og 15 psykiatere. Årlig behandles over 130 000 pasienter. Legevakten består av en medisinsk avdeling, en såravdeling og en røntgenavdeling og fungerer som en døgnåpen kommunikasjonssentral for medisinske nødmeldinger og medisinsk rådgivning. Det utføres mindre kirurgiske inngrep. Til virksomheten er det i løpet av de senere årene knyttet en rekke hjelpetiltak som voldtektsmottak, allmennlegevakt, sykehjemslegevakt, psykiatrisk legevakt, livskrisehjelp og trygghetsalarm. Frank van Betten har vært legevaktsjef siden 1997.

Bergen legevakt holdt til i Håkonsgaten 2 (Det gamle sykehus på Engen) fra 1959 til 1982. Fotograf: Ukjent. Arkivet etter Morgenavisen AS, Bergen Byarkiv.

Bergen legevakt holdt til i Håkonsgaten 2 (Det gamle sykehus på Engen) fra 1959 til 1982.
Fotograf: Ukjent.
Arkivet etter Morgenavisen AS, Bergen Byarkiv.

Legevakten har som forgjenger Nødhjelpen, opprettet 1917 i Bergen politikammer, Allehelgens gate 5, der et behandlingsrom, en sykestue og et kontor stod til rådighet for staben, som bestod av bestyrer, en assistentlege og to sykepleiere. 1941 ble navnet endret til Bergen Legevakt. 1959 flyttet den til Håkonsgaten 2 (Det gamle sykehus på Engen). Her var det venteværelse, ekspedisjon, operasjonsstuer, konsultasjonsrom og røntgenavdeling. Fra 1982 har Bergen Legevakt hatt sin nåværende adresse.

På samme adresse og med samme inngang holder Tannlegevakten til. Den ble opprettet 1982 og er Hordaland fylkeskommunes ansvar.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Vestre Strømkaien | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.