U. Pihls videregående skole

 

Tegning av skolens fasade mot sør. Inngangspartiet ligger der de to fløyene møtes. Arkivet etter Bygningssjefen, Bergen Byarkiv

Tegning av skolens fasade mot sør. Inngangspartiet ligger der de to fløyene møtes. Arkivet etter Bygningssjefen, Bergen Byarkiv

U. Pihls videregående skole, Åsane Senter 52 (ark. Jørgen Aall, Harald Løkeland og Øyvind Ragde), videregående allmennfaglig skole, siden 1972 med idrett som egen studieretning, drevet av Hordaland fylkeskommune. Skolen har navn etter Ulrike Eleonore Pihl (1839–1917), som 1865 tok over Henriette Thrap-Meyers pikeskole (opprettet 1848). Skolen ble fra 1882 ledet av cand.theol. Niels Aars Nicolaysen, 1902–24 av cand.theol. Adolf Irgens. Begge var som stifteren påvirket av de engelske kvekere. Da Bergen kommune overtok skolen i 1920, hadde den 412 elever. Fra 1875 hadde skolen lokaler i et hus på hjørnet av Torggaten/Ole Bulls plass, der Hotel Norge senere ble oppført, men fikk 1906 ny bygning i Fosswinckels gate 5. Da Sofie Lindstrøms pikeskole ble nedlagt 1928, ble vel 100 elever og lærere derfra overført til daværende U. Pihls skole. Skolen flyttet til Åsane Senter 1988. Den gamle skolebygningen ble overtatt av Universitetet samme år, rehabilitert og tatt i bruk som lesesal og auditorier for Det samfunnsvitenskapelige fakultet og gitt navnet Ulrike Pihls Hus.

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.