Fra bok til Internett

I Internettversjonen av Bergen byleksikon har Bergen Byarkiv gjort noen redaksjonelle endringer:

  • Rettingene i det trykte vedlegget fra 2009 er flettet inn i de enkelte artiklene.
  • Enkelte oppslagsord i den trykte utgaven hadde flere artikler med ulikt innhold, enten satt opp som separate artikler eller som nummererte underpunkter under et oppslagsord. Alle disse er nå satt opp som separate artikler, og hvert oppslagsord har fått et beskrivende tillegg som skiller artiklene fra hverandre, f.eks. «Åsane (tidligere kommune)» og «Åsane (sogn)».
  • Noen få artikler var trykt to ganger i boken med noenlunde identisk innhold. Den korrekte versjonen er beholdt, mens den andre er fjernet.
  • Enkelte henvisninger i boken som ble misvisende på Internett er fjernet.
  • Tabeller og rammetekster er plassert sammen med de alfabetiske artiklene og søkbare som egne artikler.
  • Noen få skrivefeil er rettet opp.

Eventuelle feil i 2009 utgaven vil også finnes her, men i tillegg kan Internettutgaven inneholde feil som ikke finnes i den trykte utgaven. Dette har sammenheng med at det under trykkeprosessen i 2009 ble gjort endringer som ikke har kommet med i den tekstdatabasen vi har fått. Vi har rettet de feilene som er funnet, men det kan være feil vi ikke har oppdaget.

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.