Hva

Fra Alette Sofie Fasmers kokebok, 1858.
Fra Alette Sofie Fasmers kokebok, 1858.

Med matoppskrifter menes her en beskrivelse av hvordan man tilbereder ulike matretter.

Hvor

Matoppskrifter finner man hovedsaklig i arkiver etter skoler, som har hatt matlagning som en del av undervisningen, og i arkiver etter privatpersoner og institusjoner. Hos oss har vi oppskrifter i arkivet etter Bergen Kokk- og Stuert skole (A-2380), Bergen kommunale husmorskole (A-2849), en nydelig liten kokebok fra 1858 – arkivskaper Alette Sofie Fasmer (fra Alvøen Papirfabrikk, Fasmer privat, A-0143-as13) og diverse oppskrifter på institusjonsmat fra Neevengården sykehus (A-1887).

Klausulering og tilgang

Elever og lærere på kjøkkenet, Bergen Kokk- og Stuertskole.
Elever og lærere på kjøkkenet, Bergen Kokk- og Stuertskole.

Materialet er offentlig tilgjengelig.

Prosedyrer for bestilling/fremfinning

Vanlige bestillingsrutiner.

Lister og referanser

  • Bergen Kokk- og Stuertskole: A-2380
  • Bergen kommunale husmorskole: A-2849
  • Alvøen Papirfabrik, Fasmer privat: A-0143-as13

Skrevet av

3 Tilbaketråkk

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel
For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv
NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *