Bergen tekniske fagskole

Bergen tekniske fagskole, Strandgaten 196 og Margaretastredet 2, er en fortsettelse av “Sløidskolen” som ble opprettet 1886 av Bergen Samlag for Brennevinshandel – se Bergen Lærlingskole for håndverk og industri. Skolen holdt opprinnelig til i Heggebakken 2 til 1971, deretter i Fjøsangerveien 38, før den ble flyttet til Strandgaten i 1992.

Undervisningstilbudet ble fra 1895 utvidet med en fagskole i treindustri. I 1898 fikk skolen også en metallavdeling, og navnet ble da endret til Bergen fagskole. På Bergensutstillingen 1898 fikk skolen hederlig omtale for en samling verkstedsarbeider og tegninger som ifølge omtalen vitnet om skolens “selvstendig utarbeidete og praktisk ordnete undervisningsplan.” En elektroavdeling kom til i 1920. Siden 1945 har skolens navn vært Bergen tekniske fagskole. Skolen gir i dag en toårig teknisk/teoretisk utdanning innen linjene bygg og anlegg, maskin, kjemi, prosess og elektro, med kapasitet for å ta i mot ca. 500 studenter. Det kreves to års praksis før opptak. Skolen åpnet 1992 en filial i Øygarden teknologisenter.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.