Kirkens bymisjon i Bergen

Kirkens Bymisjon i Bergen, Kong Oscars gate 5, stiftelse opprettet 1997 for sosialt arbeid og forkynnelse av det kristne budskap på utradisjonelle steder i byen. Drives dels med private, dels offentlige midler. Staben består av 45 ansatte, deriblant gateprest og diakon, fra 2009 også en gatejurist, og dertil ca. 250 frivillige.

Bymisjonssenteret, gjerne omtalt som «sjømannskirken» i Bergen, byr i Kafe Magdalena ikke bare på rimelig mat, men også på fellesskap og mye hjertevarme for dem som trenger det. Kokkekunstnere fra ulike deler av verden frister en gang i uken med internasjonal mat. Bymisjonen driver Korskirken som «åpen kirke» uten registrerte medlemmer, og har som mål å utvikle Korskirken som kulturkirke i samarbeid med kunstnere.

Gatepresten har ansvar for å sikre en synlig og tilgjengelig prestetjeneste på steder i byen der kirken ofte er fraværende, blant annet med utendørs gudstjenester. Thor Brekkeflat tiltrådte 1997 som Bergens første gateprest. Han ble 2007 avløst av Kolbjørn Gunnarson. Samtidig overtok Brekkeflat som daglig leder av Bymisjonssenteret.

Muligheten for å la gatepresten få selskap av en gatejurist åpnet seg da det på statsbudsjettet for 2009 ble avsatt fem millioner kroner til Kirkens Bymisjon i Bergen øremerket til spesielle fattigdomstiltak. Juristens oppgave er å bistå rusmisbrukere og andre som har vanskelig for å hevde sine rettigheter.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Korskirken | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.