Skjold kirke

Skjold kirke, Skjoldlia 55, vigslet til bruk av biskop Ole D. Hagesæther 1998 (ark. Peder A. Ristesund, interiør Aud Hunskår). Kirken er en arbeidskirke av «landsbykarakter», bygningen har langskipform, korpartiet er markert ved utbygg mot sør. De symmetriske sidevinduene er høystilte. Alterpartiet har vinduer ført ned til bakkenivå. I våpenhuset er det alterparti med knelebenk. Kirkerommet har plass til 280 og er skilt fra menighetsrommene – ett med plass til 150 og ett til 70 – ved foldevegger. Bygningen omfatter også mange administrative enheter. Gulvareal 1510 m2. Sokkeletasjen er i betong med tilfluktsrom, 1. etasje i armert betong. Rundt atriet er det bærende søyler i tegl. Våpenhuset, kirkerommet og menighetssalene har åstak med synlig bærende hovedkonstruksjon av laminert tre. Takkonstruksjonen er fritt eksponert med trepanel. De kirkelige tekstilene i kirkeårets farger, hvitt, grønt, fiolett og rødt, er designet av Åse Eriksen og vevd av Kristi Totland og Eli Danielsen. Altertavlen er et glassmaleri skapt av Gunnveig Nerol, mens Marit Lyckander er ansvarlig for døpefonten av diabasstein med rennende vann. Kirken har tre kirkeklokker levert av Olsen Nauen Klokkestøperi i Tønsberg.

Skjold kirke fikk i desember 2000 nytt orgel av Orgelwerkstatt Chr. Scheffler. Det har 23 stemmer, er bygd etter klanglige 1800-talls forbilder og regnes som et av de mest interessante orgler som er bygd i Norge de senere år.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Skjold (sogn) | Bergen byleksikon

  2. Tilbaketråkk: Skjold skole | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.