Bensinstasjonmuseum

Bensinstasjonsmuseum, innviet i 2005, ligger i Lars Hillesgate 27, der Norsk Brændselolje A/S åpnet sin første MIL-bensinstasjon i Bergen sentrum i 1928. I drift frem til 1998. Fotograf: Norvall Skreien.

Bensinstasjonsmuseum, innviet i 2005, ligger i Lars Hillesgate 27, der Norsk Brændselolje A/S åpnet sin første MIL-bensinstasjon i Bergen sentrum i 1928. I drift frem til 1998. Fotograf: Norvall Skreien.

Bensinstasjonmuseum, Lars Hilles gate 27. Norsk Brændselolje AS’ åpnet 1928 her sin første bensinstasjon i Bergen sentrum. Ordinær drift opphørte 1998, men stasjonen ble 2005 gjenåpnet som museum. En museumsgruppe bestående av Statoil-veteraner hadde da brukt ca. 25 000 dugnadstimer på å føre den gamle MIL-stasjonen (ark. Sverre Losnedahl) tilbake til sitt opprinnelige utseende. Stasjonen har vekselsvis solgt bensin av merkene MIL, BP, Norol og Statoil. Til ære for den nye avgud Automobilen var stasjonen gitt en tempellignende utforming i gresk stil. Beliggende ved hovedinnfartsåren til byen fra sør framstod stasjonen som bilismens byport i Bergen i en gate som lenge var tilholdssted for flere større bilfirmaer.

I kjelleren under bensinstasjonen er det utstilt gjenstander som opp gjennom årene har vært anvendt i forbindelse med bensinstasjonsdriften.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.