Coast Center Base AS

Coast Center Base AS, CCB, service- og forsyningsbase på Ågotnes i Fjell kommune for oljerelatert virksomhet til havs, inkludert teknisk vedlikehold av oljeplattformer og havnedrift. Selskapet ble etablert 1973 på initiativ av Peter B. Namtvedt (Se Namtvedt, AS H.) og offisielt åpnet september 1974. Basen omfatter 600 dekar, 800 meter dypvannskai, noen av kaiene 50 m dype, 45 000 m2 verksteds- og lagerbygg og 20 000 m2 kontorbygg. Coast Center Base AS eies av Bernh. Larsen Holding AS (50 %) og NorSea Group AS (50 %).

CCB er hovedbase for forsyningsaktivitetene for petroleumsfeltene i Tampen-området i Nordsjøen: Stafjord, Gullfaks, Veslefrikk, Troll, Huldra og Kvitebjørn. Basens undervannssenter, Subsea Center, har status som nasjonalt ekspertsenter for undervannsteknologi og har egen undersjøisk testbrønn. Ågotnesområdet kan i dag skilte med det største undervannsmiljøet i Nordsjøbassenget.

CCB er lokomotivet i Ågotnes industriområde der over 130 bedrifter med vel 1600 årsverk har etablert seg, derav flere av oljebransjens store utstyrsprodusenter og serviceselskaper. Vel halvparten av bedriftene, i alt 68, er etablert på selve basen. CCB har en sentral beliggenhet i Hjeltefjorden ved innseilingen til Bergen med korte avstander til oljevirksomheten på Sture, Kollsnes og Mongstad. Avstanden fra Ågotnes til Bergen sentrum, Flesland flyplass og industriområdene Kokstad og Sandsli er 30–40 minutter med bil.

CCB har en eierandel på 50 % i selskapet Ågotnes Næringspark som driver næringsutvikling i tilknytning til CCB-basen.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.