Vilvite

Vilvite, Bergen Vitensenter AS, Thormøhlens gate 51, et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter for teknologi, naturvitenskap og realfag, åpnet i mai 2007 i eget bygg (ark. Paal Kahrs) ved Høyteknologisenteret på Marineholmen. På 1700 m2 gulvflate står 75 interaktive apparater og eksperimenter til rådighet for de besøkende. Sommeren 2008 ble Senteret utvidet med 900 m2, hvorav 700 m2 er publikumsareal med eget område for vandreutstillinger og “Village”, et verksted for dem som vil lage noe. Senteret har som mål å være et supplement for skolene og gi lærere og elever en tilleggsdimensjon i undervisningen. Det er også ment å være et møtested for næringsliv, forskning og utdanning med hav, vær og energi som hovedtema.

Ved å legge vekt på det interaktive er tanken at Vilvite skal inspirere publikum til selv å utforske hvordan verden er i stedet for å være passive forbrukere og tilskuere. Blant annet vil man kunne lage sin egen værmelding, bore etter olje, være kaptein på et skip, lage elektrisk strøm og mye, mye mer. Håpet er at dette vil motivere flere til å utdanne seg i naturvitenskapelige fag og teknologi.

Selskapet Bergen Vitenselskap AS ble stiftet høsten 2005 og eies av Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune, Universitetet i Bergen, Høgskolen i Bergen og Bergen Næringsråd. Et bidrag på 100 millioner kroner fra Norsk Hydro ga et vesentlig startgrunnlag. Dertil støttes senteret av en rekke både offentlige og private samarbeidspartnere. Vitensenterets direktør Svein Anders Dahl leder en stab på 15 fast ansatte pluss vel 40 deltidsansatte studenter, såkalte “Viteverter”, som bidrar med presentasjon og som kursledere og omvisere.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.