Menneskerettighetenes plass

Skulptur, “Knelende kvinne” laget av billedhuggeren Hans Jacob Meyer (1907–93). Skulpturen er en replikk av krigsminnesmerket som ble reist av Haus kommune i 1952 utenfor Arna kirke. Fotograf: Olav Alexander Mjelde. Bergen Byarkiv.

Skulptur, “Knelende kvinne” laget av billedhuggeren Hans Jacob Meyer (1907–93). Fotograf: Olav Alexander Mjelde. Bergen Byarkiv.

Menneskerettighetenes plass, anlagt foran Raftohuset på Nygårdshøyden, er en gave fra Det Nyttige Selskab til Bergen kommune. 19. juni 2006 ble plassen innviet som UN Human Rights Plaza, med rett til å heise FN-flagg. Navnet vedtatt 1999. Plassen er brolagt i en sirkel og prydes av en skulptur, “Knelende kvinne” , og to relieffer laget av billedhuggeren Hans Jacob Meyer (1907–93). Skulpturen er en replikk av krigsminnesmerket som ble reist av Haus kommune i 1952 utenfor Arna kirke. Retten til å kopiere kunstverket ble kjøpt av kunstnerens barn.

Hans Jacob Meyer arbeidet med sikte på å skape en sekstantet fontene, hvor hver side gjennom bronserelieffer skulle representere viktige menneskerettighetsbudskap. Billedhuggeren hadde planer om å avbilde Kunnskap, Barmhjertighet, Eros, Mat, Homo ludens og Homo sapiens. Meyer rakk dessverre ikke å fullføre prosjektet, og ved etableringen av Raftohuset i 1997 falt det naturlig å plassere de ferdige relieffene ved Menneskerettighetshuset.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.