Norsk Luftambulanse

Norsk Luftambulanse, Møllendalsveien 34, legehelikopterbase med Hordaland fylke som primært dekningsområde, opprettet 1988. Helikopterselskapet Airlift operatør 1994–2000 da Norsk Luftambulanse AS overtok operatøransvaret på oppdrag fra Helseforetakenes nasjonale luftambulansetjeneste ANS.

Basen som ligger på Grønneviksøren ved Store Lungegårdsvann, er bemannet med anestesileger fra Haukeland Universitetssykehus, flyger og redningsmann fra operatørselskapet. Helikoper av typen EC 135. Basen har også beredskap med legebil, som i sin helhet er finansiert av medlemmene i Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Helikoptere fra Førde, Stavanger og Ål lander jevnlig på basen med pasienter til Haukeland. I 2007 gjennomførte basen 814 oppdrag med legehelikopter og 440 oppdrag med legebil.

Landingsplassen på Grønneviksøren er midlertidig. Nytt permanent baseområde er planlagt ved brannstasjonen på Nygårdstangen og vil bli utbygd så snart det foreligger budsjettmidler. Etter de foreliggende tegningene er landingsplattformen tenkt bygd delvis på påler ute i vannet, for ikke å komme i veien for turstien rundt Storelungeren.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.