Fysak

Fysak, kommunalt allaktivitetshus, åpnet 1. oktober 2007 i Slettebakken Idrettspark. Huset gir uorganisert ungdom, barn og mindre idretter mulighet for fri fysisk utfoldelse. Fysak består av to haller på til sammen 2350 m2 – en skatehall og en aktivitetshall som inneholder bordtennisanlegg, hopperom med buldrevegg og sal for dans og kampsport. Utendørs er det sandbasseng for volleyball og fotball. Huset har også en kafé der det er tilgang til Internett og arealer for lekselesing.

Fysak-prosjektet kom i stand etter en idékonkurranse i 2002 der Bergen med sitt utkast til et anlegg for uorganisert ungdom ble kåret av Kultur- og kirkedepartementet til en av vinnerne. Av kostnadene på 33 millioner kroner har Bergen kommune betalt 20,5 millioner mens de resterende 12,5 mill. er blitt dekket av departementet.

Den kunstneriske utsmykningen av huset speiler aktivitetene. Fasaden er dekorert av “street-art”-kunstneren Dolk. Den øvrige utsmykning er utført av de to svenske kunstnerne Anders Gald og Stefan Törner og norske Hilde Kjønniksen, alle med utdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.