Konkurransetilsynet

Konkurransetilsynet, Olav Kyrres gate 8 (Telegrafbygningen), det administrative sentralorgan for å gjennomføre myndighetenes pris- og konkurransepolitikk og håndheve konkurranseloven. En treårig prosess med å flytte hovedkontoret til Bergen ble fullført 2006 på initiativ av NHH-professor Victor Normann, som på det aktuelle tidspunktet var arbeids- og administrasjonsminister. Ved årets utgang hadde ca. 90 personer fått ny arbeidsplass i Bergen.

Konkurransetilsynet sorterer under Fornyings- og administrasjonsdepartementet. Det arbeider for å fremme effektive markeder og motvirke misbruk av markedsmakt, bl.a. ved å overvåke konkurranseforholdene i næringslivet og å gripe inn mot skadelige konkurransereguleringer. Tilsynet overvåker og regulerer prisdannelsen i markeder med svak konkurranse, og kan også gripe inn mot fusjoner.

Historikk. Trustloven fra 1926 ble overvåket av Trustkontrollkontoret. Da dette ble utvidet, ble Prisdirektoratet dannet; betegnelsen Prisdirektoratet ble innført i 1940. Statens pristilsyn ble opprettet 1958 og hadde ansvaret for det lokale kontroll- og reguleringsarbeid etter prisloven. Prisdirektoratet og Statens pristilsyn ble slått sammen til Konkurransetilsynet 1994.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Starvhusgaten | Bergen Byleksikon

  2. Tilbaketråkk: Olav Kyrres gate | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.