Statped Vest

Statped Vest, Statlig spesialpedagogisk støttesystem, Sandbrekkeveien 27, Paradis, statlig spesialpedagogisk kompetansesenter for Vest-Norge, opprettet fra 1. august 2006 ved sammenslåing av Vestlandet kompetansesenter, Eikelund kompetansesenter og Søreide kompetansesenter, Sandane. Statped Vest bistår kommuner og fylkeskommuner med å legge til rette for kvalitativ god opplæring for barn, unge og voksne med særskilte opplæringsbehov innenfor fagområdene hørsel, språk, læring, atferd og døvblinde. Syns- og audiopedagogisk tjeneste for Hordaland har lokaler i samme bygning på Paradis. Steinar Sandstad er direktør.

Virksomheten er organisert i tre fagavdelinger: Utadrettet avdeling, som driver kursvirksomhet og utredningsarbeid, Regionsenteret for døvblinde, med tilbud til døvblinde i alle aldre og deres pårørende, og Hunstad skole, Kronstadveien 35, som gir grunnskoletilbud for 1.–10. klasse og spesialpedagogisk hjelp til hørselshemmede førskolebarn. Det siste skjer gjennom et samarbeid med Pinnelien barnehage, som drives av Bergen kommune.

Det tidligere Vestlandet kompetansesenter (VKS) var et statlig spesialpedagogisk senter for hørselshemmede og døvblinde i Vestlands-regionen, opprettet 1992 ved sammenslåing av spesialskolene Hunstad og Bjørkåsen i Bergen og Kongstein i Stavanger. VKS var delvis samlokalisert med Eikelund kompetansesenter (tidligere Bjørkåsen i Bergen og Kongstein i Stavanger. VKS var delvis samlokalisert med Eikelund kompetansesenter (tidligere Eikelund skole. på Paradis ved at senterets hovedadministrasjon og merkantile tjenester, samt deler av kurs- og veiledningstjenesten lå der. Bjørkåsen skole gikk 2005 over til Hordaland fylkeskommune og ble en del av Slåtthaug videregående skole. Kongstein skole ble nedlagt 2002.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Statens spesialpedagogiske senter | Bergen Byleksikon

  2. Tilbaketråkk: Eikelund skole | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.