Fjordkraft AS

Fjordkraft AS, Kokstadvveien 37, Norges nest største strømleverandør, med ca. 320 000 kunder over hele landet (2008). Fjordkraft ble etablert 2001 gjennom en sammenslåing av omsetningsvirksomheten til kraftprodusentene Skagerak Energi og Bergenshalvøens Kommunale Kraftselskap .BKK). Selskapet eies av BKK AS med 48,85 %, Skagerak Energi AS 48 % og Statskraft med 3,15 %. Hovedkontor i Bergen. Selskapet har 93 ansatte, og omsetningen utgjorde 2007 ca. 2,8 milliarder kroner. Sverre Gjessing er administrerende direktør.

Virksomheten består av innkjøp, salg og portefølgeforvaltning av strøm til husholdninger og kommuner, samt private og offentlige bedrifter. Selskapet satser også på opprinnelsesgaranti for fornybar energi, såkalt “grønn” strøm, og klimakvoter. (Opprinnelsesgaranti er en form for sertifikat som Statnett utsteder som dokumentasjon for hvor strømmen kommer fra, bl.a. for å hindre dobbelt salg). Fjordkraft AS eier 18,5 % av danske Scanenergi AS og 40 % i Midt-Norge Kraft.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.