Bergen Internasjonale Filmfestival AS

Bergen Internasjonale Filmfestival AS (BIFF), arrangert hvert år i oktober siden 2000 av Bergen Kino, fra 2004 med Magnus Barfot Kinosenter som hovedarena. Festivalen fant sted første gang under kulturbyåret 2000, da ca. 9000 kinogjengere kunne velge mellom 87 spesielt utvalgte filmer. I 2007 hadde publikumsoppslutningen vokst til nesten 40 000 besøk fordelt på over 100 filmer fra hele verden. Det var ny rekord. Festivalen byr på et variert utvalg av kortfilmer, dokumentarer og spillefilmer, smale og mer kommersielle filmer, plukket ut på ledende internasjonale filmfestivaler. Festivalleder er Tor Fosse.

I festivalprogrammet inngår både en internasjonal konkurranse om beste spillefilm og en norsk kortfilmkonkurranse, og det vises nye dokumentarfilmer som tar opp samfunnsaktuelle temaer, med paneldebatter i tilknytning til disse filmene. BIFF har også førpremiere på en rekke kinofilmer.

Bergen Internasjonale Filmfestival AS er 100 % eid av Bergen Kino AS. og har kontor på USF Verftet. BIFF inngår i samarbeidet BergArt (Bergen Art Festival), den årlige festivalen for tverrkunstnerlig samtidsuttrykk i Bergen.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Bergen Kino AS | Bergen Byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.