Bjerknessenteret for klimaforskning

Bjerknessenteret for klimaforskning, Allégaten 55, er det største naturvitenskapelige klimasenteret i Norden, opprettet 2002. Senteret er internasjonalt ledende med fokus på høye breddegrader og en nøkkelinstitusjon for kunnskap om klimaendringer rettet mot politikere, industri og publikum. Direktør: Eystein Jansen.

Senteret er oppkalt etter professor Vilhelm Bjerknes (1862–1951). Han kom til Bergen 1917 og grunnla her den moderne meteorologi. Hans nye og revolusjonerende metoder for vitenskapelig basert værvarsling ble kjent som “Bergensskolen” og snart praktisert over hele verden.

Den vitenskapelige staben ved senteret består av mer enn 100 forskere og studenter som kommer fra en rekke land i Europa, samt USA, Canada og Kina. Forskerne er rekruttert fra flere fagområder med solid forankring i meteorologi, oseanografi, geologi og matematikk. Samarbeid på tvers av faggrenser har gjort det mulig å skape forskningsprosjekter som er grensesprengende.

Virksomheten skjer i samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Havforskningsinstituttet og Nansensenteret. Bjerknessenteret oppnådde status som Senter for fremragende forskning i 2002. Vurdert 2007 på oppdrag fra Norges forskningsråd av en internasjonal komité, som gav senteret karakteren “Exceptionally good”.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Bergen Museum | Bergen Byleksikon

  2. Tilbaketråkk: Universitetet i Bergen | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.