Rokkansenteret

Rokkansenteret, (fullt navn: Stein Rokkan senter for flerfoldige samfunnsstudier), Stein Rokkans hus, Nygårdsgaten 5 (tidligere Bergens Tidendes avishus), etablert 1. januar 2002 på grunnlag av Senter for samfunnsforskning (SEFOS) og Norsk senter for forskning i ledelse, organisasjon og styring (LOS-senteret). Forskningen er i hovedsak finansiert av Norges forskningsråd, EU og oppdragsgivere innenfor offentlig virksomhet. Rokkansenteret har 60–70 forskere, og omsetningen var i 2006 på ca. 50 millioner kroner. Senteret er en avdeling i UNIFOB AS (Universitetsforskning Bergen), et forskningsselskap knyttet til Universitetet i Bergen. Forskningsdirektør: Jan Erik Askildsen.

Rokkansenteret driver forskning innenfor et vidt felt. Forskningen er konsentrert om temaer som demokrati, makt og forvaltning, om sosiale og helsepolitiske spørsmål, velferd, helseøkonomi, ledelse, organisasjon, kultur, teknologi, arbeidsliv og utdanning. Prosjektene spenner fra langvarig grunnforskning til kortvarige prosjekter med mer anvendte problemstillinger.

Senteret har sitt navn etter Stein Rokkan (1921–79), født i Vågan, norsk statsviter og politisk sosiolog, som 1958–66 var forskningsleder ved Chr. Michelsens institutt og fra 1966 til sin død professor i politisk sosiologi ved Universitetet i Bergen.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Universitetet i Bergen | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.