Norgesmøllene AS

Norgesmøllene AS, hovedkontor Sandbrekketoppen 30, Nesttun, en av landets ledende næringslivsbedrifter innenfor melbaserte produkter. Opprinnelsen til bedriften var Vaksdal Mølle som Gerdt H. Meyer grunnla og som var ferdigbygd 1872, og der industrivirksomheten fortsatt foregår. I 1987 ble Hæggernes valsemølle fusjonert inn i Vaksdal Mølle, som samtidig kjøpte møllebruket til I. C. Piene & Søn i Trondheim. To år etter ble matmøllevirksomheten ved Tou mølle i Stavanger kjøpt, og fra 1992 var selskapene, som et resultat av en rekke sammenslutninger som hadde foregått siden 1965, samlet i Hæggernes valsemølle fusjonert inn i Vaksdal Mølle, som samtidig kjøpte møllebruket til I. C. Piene & Søn i Trondheim. To år etter ble matmøllevirksomheten ved Tou mølle i Stavanger kjøpt, og fra 1992 var selskapene, som et resultat av en rekke sammenslutninger som hadde foregått siden 1965, samlet i Storemøllen AS i Bergen.

Storemøllen gikk 1995 sammen med Skiens aktiemølle og Fritzøe mølle og etablerte Norgesmøllene. Året etter ble Forbrukersamvirkets mølle Nordkronen i Stavanger overtatt, et kjøp som økte selskapets andel av det norske markedet for matmel til 67 %. Norgesmøllene ble 2003 kjøpt av Felleskjøpet Øst / Vest, og i oktober samme år etablert som aksjeselskap, fra 2006 med eierandel også i Melcompagniet i Danmark. Bedriften har i dag ca. 160 ansatte.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Vaksdal Mølle | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.