Haukeland Hotell

Haukeland Hotell var første spesialbygde sykehushotell i Norge. Bygget sto ferdig i 1998. Arkitekter var Bjerk & Bjørge A/S og Origo arkitektgruppe.Fotograf: Knut Skeie Aksdal, Bergen Byarkiv, 2013.

Haukeland Hotell var første spesialbygde sykehushotell i Norge. Bygget sto ferdig i 1998. Arkitekter var Bjerk & Bjørge A/S og Origo arkitektgruppe.
Fotograf: Knut Skeie Aksdal, Bergen Byarkiv, 2013.

Haukeland Hotell, Jonas Lies vei 59, reist av Hordaland fylkeskommune, åpnet august 1998, det første spesialbygde sykehushotell i Norge (ark. Bjerk & Bjørge A/S og Origo arkitektgruppe), særskilt tilrettelagt for pasienter som er selvhjulpne med daglige gjøremål, og for deres pårørende. Omfatter også Ingebjørg sykehotell. i dag kalt Villa Ingebjørg, som tidligere ble drevet av Bergens Sanitetsforening. I 2000 ble de to hotellene slått sammen og forbundet med innvendig passasje samtidig som “Ingebjørg” ble opprustet til moderne hotellstandard. Hotellet eies av Haukeland Universitetssykehus, som har det medisinske ansvar for pasientene, og drives av Medirest AS på oppdrag fra Helse Bergen.

Hotellet har 177 gjesterom fordelt på to bygg, begge på 4 etasjer, inklusiv 34 rom i Villa Ingebjørg. Alle rom er enkeltværelser med mulighet for overnatting, om nødvendig, for inntil tre pårørende, og har livsløpsstandard, flere tilrettelagt for funksjonshemmede. Haukeland Hotell har de fleste fasiliteter et moderne hotell kan tilby og oppfyller i tillegg de spesielle krav som stilles til et sykehushotell. Resepsjonen betjenes av utdannede sykepleiere døgnet rundt. Døgnåpen kafé og restaurant med alle rettigheter, bibliotek, spa, biljard- og trimrom.

Selskapsavdelingen i Villa Ingebjørg, som er innredet med 5 stuer av vekslende størrelse, er åpen både for sykehusansatte og andre. Plass for inntil 60 personer ved kurs/møter og inntil 100 gjester ved selskaper.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Haukeland Universitetssykehus | Bergen byleksikon

  2. Tilbaketråkk: Ingebjørg sykehotell | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.