Åsane Storsenter

Åsane Storsenter, Ulset, en sammenslutning (gjennomført fra 23. november 2007) av Åsane Senter og Arken – bydelens henholdsvis største og nest største handlesenter med 135 butikker innen de fleste bransjer og en samlet omsetning 2007 på ca. 1.5 milliarder kroner. Planen er å knytte de to sentrene sammen også fysisk. De ligger i dag på hver sin side av gaten, som også heter Åsane Senter. Storsenteret eies av Steen & Strøm og Nordea.

Åsane Senter (ark. Jørgen Aall, Harald Løkeland) ble bygd ut i fire trinn – 1976, 1980, 1986 og 1988, og er i egentligste forstand et bydelssenter, ettersom det omfatter 15 ulike – flest kommunale – institusjoner, som opptar 8000 av de i alt 25 000 m2 som hele bygningskomplekset utgjør. Nær 1/4 av de 400 som har sitt virke i senteret, er offentlige funksjonærer; de arbeider i NAV, bydelspolitiet og Arena, som er et allaktivitetshus med bl.a. bibliotek.

Arken ble bygd 1985 (ark. Jørgen Djurhuus og Erik Fersum), og utmerker seg ved sin noe spesielle arkitektur. Ble ombygd og modernisert 2007. Totalt areal 20 000 m2.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Åsane Senter | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.