StatoilHydro

StatoilHydro ASA, et integrert teknologibasert internasjonalt energiselskap med hovedfokus på oppstrøms olje- og gassvirksomhet, opprinnelig to selskaper og de mest sentrale aktørene i norsk oljeindustri siden tidlig i 1970-årene. Norsk Hydro (etablert 1905) og Statoil (etablert 1972 som Den norske stats oljeselskap) ble 1. oktober 2007 fusjonert under navnet StatoilHydro. Begge selskapene etablerte seg med store driftsavdelinger i Bergen, og begge på Sandsli i bydelen Ytrebygda, Statoil 1984 i nybygg på Sandslihaugen 30 (ark. Aall, Løkeland, Ragde) – Hydro 1986 i Sandslivegen 90 (ark. Jack Sæterdal, 4B). På norsk kontinentalsokkel var Hydro på fusjonstidspunktet operatør for 13 olje- og gassfelt, Statoil for 39 felt.

En betydelig del av StatoilHydros mangfoldige virksomhet, både den forretningsmessige og operative, ledes fra Bergen. Det gjelder blant annet all borevirksomhet og brønntjenester nasjonalt såvel som internasjonalt og forretningsområdene Teknologi og ny energi (TNE). Staben på Sandsli består av til sammen 3 400 ansatte, som legger beslag på ca. 105 000 m2 kontorarealer, derav 90 000 m2 i egne bygg. Konserndirektør Margareth Øvrum er plassjef.

Den operative virksomheten i Bergen omfatter Nordsjø-feltene Gullfaks, Troll og Oseberg. Forretningsenheten Driftsteknologi har bl.a. ansvar for forsyning, basedrift, lufttransport, beredskap, forpleining, drifts- og vedlikeholdsteknikk. Enheten Teknologi og ny energi har som oppgave å bidra til å utvikle nye, konkurransedyktige teknologiske løsninger for leting, økt utvinning, feltutbygging samt sikker og effektiv drift av olje- og gassfeltene. Innenfor TNE ledes også forretningsenhetene Undergrunnsteknologi og Global letevirksomhet fra Bergen. Det er etablert et eget forskningssenter på Sandsli.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.