Keiserstien

Keiserstien, Laksevåg, mellom Kringsjåveien og Johan Berentsens vei ved Nygårdsmyren idrettsplass. Det tidligere navnet Bekkebakken, vedtatt 1957, ble 2002 endret av Laksevåg bydelsstyre til Keiserstien, en tributt til den tyske keiser Wilhelm 2 (1859–1941), som fikk et spesielt vennskapsforhold til Laksevåg. Dette oppsto da keiseren la merke til at det på et bestemt sted ved innseilingen til Bergen ble heist flagg hver gang han kom forbi på sine årlige besøk til Vestlandet med yachten “Hohenzollern”.

Keiseren ønsket å finne ut hvem som viste ham denne gesten, og dro i karet til Kringsjå. Derfra spaserte han med følget sitt ned stien til Nygårdsvik, og fant stedet der flagget vaiet, nemlig Lyreneset. Flaggheiseren viste seg å være paraplymaker Christian Erichsen, som skulle bli keiserens gode venn og forunnes flere nye, selebre besøk i sitt enkle, borgerlige hjem Trulsheim. De årvisse avstikkerne til Nygårdsvik ble for keiseren åpenbart en kjær avkobling fra formaliteter og storpolitikk. Etter at vennskapet var etablert, pleide “Hohenzollern” alltid å gjøre honnør med støt i fløyten når den passerte Lyreneset.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.