Bystyrekomiteer

Bystyrekomiteer, Bystyret har i dag (2009) fem faste komiteer, mot tidligere fire. Bystyrekomiteene kommer med forslag til vedtak til de fleste sakene som behandles i bystyret, men noen av komiteene (KMBY, KFIN og KHSO) har avgjørelsesmyndighet innen enkelte saksområder.

Komité for finans (KFIN) ivaretar oppgaver knyttet til driften av bystyret og innstiller til bystyret i saker som gjelder utvikling av det politiske styringssystemet i kommunen. Komiteen behandler bl.a. saker knyttet til årsbudsjett og økonomiplan, skatter, avgifter og andre inntekter.

Komité for miljø og byutvikling (KMBY) er kommunens faste utvalg for plansaker og har beslutningsmyndighet i saker etter plan- og bygningsloven. Den behandler saker som fremmes av byrådet innen områdene miljø, byutvikling og byggesaker.

Komité for helse og sosiale tjenester (KHSO) behandler saker som dreier seg om kommunens helse- og sosialarbeid. Komiteen skal også behandle saker vedrørende eldrepolitikk, psykiatri og tiltak mot rusmisbruk.

Komité for kultur, idrett og næring (KKIN) har ansvar for kulturpolitikken som har næringspolitisk betydning foruten den frivillige kulturpolitikken og idrettspolitikken. Komiteen behandler dessuten saker som vedrører regionalt og internasjonalt samarbeid, overordnet næringsutvikling, innkjøp og logistikk.

Komité for oppvekst (KOPP) har ansvar for kommunens politikk knyttet til utdanningssektoren, barnehagesektoren og barneverntjenesten, sam arbeid med integrering av flyktninger og innvandrere.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.