Etno-folkloristisk arkiv

Etno-folkloristisk arkiv, EFA, Sydnesplassen 12/13, kulturhistorisk forskningsarkiv/tradisjonsarkiv ved Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap, underlagt Det humanistiske falkultet, Universitetet i Bergen. Grunnsteinen for tradisjonsarkivet ble lagt på 1800–tallet gjennom innsamling av eventyr, ballader og sagn. Innholdet svarer til museenes samlinger av gjenstander der materialet har et historisk og kulturhistorisk siktemål.

Arkivet inneholder “Folkeminnesamlingi” som professor Torleiv Hannaas (1874–1929) opprettet ved Bergen Museum i 1921, og var styrer for til sin død. Ved utbyggingen av Bergen Museum til universitet ble Folkeminnesamlingen etter hvert tilhørende det som den gang het Etno-folkloristisk institutt, men som nå er en del av et mer vidfavnende institutt. Dette ble etablert i 2007 i forbindelse med en omorganisering av Det humanistiske fakultet. Til arkivets største samlinger av folkeminner hører også sagn samlet inn av skolebarn 1933–35, nyere intervjumateriale på lydbånd som barne- og ungdomskultur, moderne folketro og folkemedisin. Samlingen består av både kopi- og originalmateriale, det meste fra Vestlandet.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.