Loddefjord (bydel)

Blokkbebyggelse i Loddefjord, Bergen vest, fotografert en regnværsdag. Fotograf: Ellen Økland. Seksjon informasjon, Bergen Kommune.

Blokkbebyggelse i Loddefjord, Bergen vest, fotografert en regnværsdag. Fotograf: Ellen Økland. Seksjon informasjon, Bergen Kommune.

Loddefjord, tidligere egen bydel (fra 1989), avgrenses av Byfjorden i nord, Kvarven/Knappefjellet i øst, Grimstadfjorden i sør og Vatlestraumen i vest. Tilhører i dag Laksevåg bydel. Loddefjord ligger 9 km vest for Bergen sentrum, vokste frem som en drabantby tidlig i 1970-årene og fremstår i dag som et tettbygd dalføre av blokker og rekkehus. Sentralt i Loddefjord ligger Vestkanten senter for handel, idrett og kultur.

Det utvidete Loddefjord-begrepet kalles gjerne Bergen Vest og utgjør brorparten av Laksevåg bydel. Bergen Vest omfatter Loddefjorddalen, Hetlevikåsen, Vadmyra, Olsvik, Godvik, Kjøkkelvik, Drotningsvik, Mathopen, Bjørndalsskogen og Alvøen med tilhørende skog, fjell og innsjøområder. Bergen Vest har ca. 26 000 innbyggere (2009).

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.