Solheim (område)

Solheim fotografert fra Solheim kirkegård i 1919. I bakgrunnen ser en Kronstad. Fotograf: Ukjent. Fra arkivet etter Bergen Lysverker, Bergen Byarkiv.

Solheim fotografert fra Solheim kirkegård i 1919. I bakgrunnen ser en Kronstad. Fotograf: Ukjent. Fra arkivet etter Bergen Lysverker, Bergen Byarkiv.

Solheim, område mellom Gyldenpris og Minde, har navn etter den tidligere gården Solheim (norrønt Sólheimar), gnr. 159, som lå ved sørbredden av Solheimsviken innerst i Puddefjorden. Gården, som til 1774 lå under bispestolen, tilhørte familien Løberg på 1800-tallet, men ble solgt til Bergen kommune, som 1917 anla Solheim gravplass på deler av eiendommen. Før 1915 tilhørte området Årstad herred, og utviklet seg i løpet av siste halvdel av 1800-tallet til et konsentrert industriområde med Bergens Mekaniske Verksteder som tyngdepunkt (se Solheimsviken). Industrivirksomheten har etter hvert avtatt, og Solheim er nå vesentlig et boligområde.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.