Konows Senter

Konows Senter, Kalfarveien 81 b, tidligere Hjemmet for Døve Landås. Flyttet 2002 til sin nåværende adresse i nyreist bygg (ark. Jan Aaland). Sentetret gir bo- omsorgs- og arbeidstilbud i ulike former til døve og døvblinde i Bergen og på Vestlandet. Senteret er oppkalt etter August Konow (1780–1873), bergensk forretningsmann og politiker, bror av statsminister Wollert Konow. I 1867 testamenterte han 5000 spesidaler til et legat som skulle nyttes til «asyl for blinde og døvstumme».

Etter avtale med Bergen kommune driver Senteret et sykehjem med 20 plasser, og et bofellesskap for 6 utviklingshemmede døve og voksne døve med ulike funksjonshemninger. Tilbudene er faglig tilrettelagt i et tegnspråklig miljø.

Senteret eies av stiftelsen Signo, som er en selvstendig, diakonal stiftelse innen Den norske kirke. Signo eier også arbeidsmarkedsbedriften Proxymus (betyr ‘mennesket i fokus’) for døve arbeidstakere, med lokaler i O. J. Brochs gate 16 A, Møhlenpris. Bedriften het til 2009 ASVO (arbeidssamvirke i offentlig virksomhet) Bergen AS.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.