Årstad familiesenter

Årstad familiesenter, Klaus Hanssens vei 16, barnevernstiltak med oppgave å styrke foreldrekompetansen i familier der det er fare for at barn må plasseres utenfor hjemmet. Ved å redusere behovet for institusjonsplasser er noe av intensjonen å få frigjort midler til forebyggende tiltak.

Senteret kom i ordinær drift våren 2004 med 15 ansatte, i dag økt til 19, opprinnelig drevet som et samarbeidstiltak mellom Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune. Tilhører i dag av Bufetat Region Vest .Statens barne-, ungdoms- og familieetat). Familier med barn opp til 12 år blir prioritert, og inntaket skjer i samarbeid mellom Årstad barnevernstjeneste og de aktuelle familiene. Dekker bydelene Arna, Bergenhus, Årstad og Åsane. Leder for senteret er Jenny Cecilie Olsen.

Årstad Familiesenter overtok lokalene etter Fredheim ettervernshjem for psykiatriske pasienter. Bygningen ble oppført 1868 som privatbolig, og ble etter flere ombygninger kjøpt av Bergen kommune 1921. Fredheim pleiehjem for eldre ble drevet her 1937–82. Hordaland fylkeskommune overtok bygningen 1977. Den hadde til 1941 adressen Møllendalsveien 13.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Klaus Hanssens vei | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.