Fredheim

Fredheim, kurs- og aktivitetshus, Seiersbjerget 11, kommunalt kurs- og aktivitetstilbud for mennesker med psykiske problemer, inkludert tilbud om reiser for dem som trenger noen å reise sammen med. Tilhører Årstad avdeling for psykisk helse. Leder: Elsa Myhrstad Vevle.

Institusjonen ble overført fra Helse Bergen til Bergen kommune 1. januar 2006 og flyttet samtidig til sine nåværende, nye lokaler. Den holdt tidligere til i Klaus Hanssens vei 16, der virksomheten fra 1986 også omfattet et ettervernshjem for psykiatriske pasienter, med seks boenheter og dagsenter med tilbud for 60 pasienter. Fredheim ettervernshjem ble nedlagt da kommunen overtok.

Bergen kommune har åtte lokale avdelinger for psykisk helse, en i hver bydel. Her arbeides det mest med mennesker med langvarige psykiske lidelser, men de yter også tjenester knyttet til krisesituasjoner. Sykehus og distriktspsykiatriske sentre drives av Helse Bergen HF, samt av Hospitalet Betanien og Solli Sykehus. Disse har sammen ansvar for sengeposter, dagavdelinger og poliklinikker som betjener Bergens befolkning.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.