Bjørgvin Ungdomssenter

Bjørgvin Ungdomssenter, Ulsmågvegen 7, Nesttun (het Øvsttunsenteret før 2009), statlig barneverninstitusjon med 12 behandlingsplasser foruten 4 plasser til ungdom i treningshybler. Senteret har 57 ansatte, og gir behandlingstilbud til ungdom mellom 13 og 18 år med store atferdsvansker grunnet rus, kriminalitet eller vold. Åpnet 1. august 1992 som fylkeskommunal institusjon i lokalene til tidligere Øvsttun skole, Klokkarlia 20. Har fra 2004, da barnevernet ble statens ansvar, vært drevet av Bufetat, region vest. Leder for Bjørgvin Ungdomssenter er Lisen Christine Fasting.

Det tidligere Øvsttunsenteret ble fra 1. september 2007 delt i to ved at akutt- og utredningsavdelingen ble opprettet som en selvstendig institusjon under navnet Bergen Akuttsenter Ungdom. Akuttsenteret beholder lokalene i Klokkarlia, mens Bjørgvin Ungdomssenter i påvente av nybygg leier lokaler for administrasjonen i det tidligere Bergen Racket Senter. Behandlingen foregår ved fire atskilte avdelinger:

— Avdeling Hegglandsdalen, Eidsvegen 3, Os

— Avdeling Jentehaugen, Haugane, Søfteland

— Avdeling Nedre Smøråsveg 18, Rådal

— Avdeling Osvegen 34, Nesttun

Til forskjell fra Akuttsenteret i Klokkarlia er alle avdelingene åpne, men i Osvegen er det mulighet for i kortere perioder å skjerme ungdommen dersom vedkommende er i en situasjon hvor han eller hun utsetter seg for alvorlig risiko. Avdelingen i Osvegen er en oppfølgingsavdeling der ungdommene etter fullført behandling får bo i spesielle treningsleiligheter. En egen stilling er opprettet for å ta seg av denne oppgaven.

Bjørgvin Ungdomssenter gir i hovedsak tilbud til ungdom fra Hordaland, men tar også imot ungdom fra andre deler av region vest. De fleste ungdommene kommer fra Bergen og nabokommunene.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.