Bergen Internasjonale Teater

Bergen Internasjonale Teater (BIT), Nøstegaten 54, stiftet 1983 etter initiativ fra studentene ved Teatervitenskapelig institutt ved Universitetet i Bergen, organisert som stiftelse fra 1995, og kjent som BIT Teatergarasjen da dette lokalet siden 1990 har vært teaterets faste produksjons- og visningssted. Etter å ha gjennomført høstfestivaler med grupper fra forskjellige land i ulike lokaler, ble BIT fra 1990 etablert som helårsdrevet teaterprodusent. Staben består av fast 7 ansatte med Mette Helgesen som administrativ leder og Sven Åge Birkeland som kunstnerisk ansvarlig, men for øvrig uten permanent kunstnerisk personale.

Med 15–20 produksjoner i året av norske og internasjonale teaterforestillinger innen samtidens uttrykk, både drama og dans, har teateret blitt et senter for nyskapende scenekunst i Norge. BIT samarbeider regelmessig med teaterhus, dansescener og festivaler i flere land. Opptil 70 forestillinger i året har vært gitt i Teatergarasjen, og omtrent like mange på turneer over hele Europa. BIT ønsker å utfordre, og sette nye standarder, og bryter gjerne grenser for å nærme seg sine kunstneriske mål. Virksomheten drives med støtte fra Kulturdepartementet, Hordaland fylke og Bergen kommune.

Inntil Teatergarasjen gjenåpnes 2012 i nybygg, blir drift og programvirksomhet opprettholdt ved bruk av byens øvrige scener, bl.a. Studio Bergen, Studio USF og Logen. Administrasjonen holder i denne perioden til i Strandgaten 205.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.