Bergen og Omland Friluftsråd

Bergen og Omland Friluftsråd (BOF), Hellebakken 45, er et interkommunal samarbeidsorgan, opprettet 1957, som i dag forvalter over 180 områder i 14 medlemskommuner: Bergen og omlandskommunene Askøy, Austevoll, Austrheim, Fjell, Fusa, Lindås, Meland, Os, Tysnes, Samnanger, Sund, Radøy og Øygarden.

BOF forvalter medlemskommunenes friluftsområder i medhold av friluftsloven (lov om friluftslivet av 28. juni 1957). Kommunene bidrar med et beløp som står i samsvar med innbyggertallet, til å begynne med 2 øre, nå vel 8 kr per innbygger og år. Virksomheten omfatter i første rekke badeliv, men også skiutfart og andre tilbud. Driften har siden førstningen av 1980-årene vært under sterk teknifisering og rasjonalisering.

Allerede i slutten av 1930-årene ble det i Bergen stiftet et friluftsråd som tilrettela flere badestrender. Frem til 1957 hadde det praktiske arbeidet dreid seg om Nordåsvatnet og Helleneset. Konsulbukten i Nordåsen var den mest besøkte badeplassen i Bergensområdet i mange år og den eneste plassen Friluftsrådet disponerte for større innrykk. Nesten halvparten av friluftsområdene som BOF forvalter, ligger i Bergen kommune, og en stor del av rådets virksomhet blir utøvd her. Hellenest er i dag en av de mest søkte og best utbygde badeplassene innenfor bygrensen. Til bergensernes mest populære badesteder hører også Kyrkjetangen, Vollane, Grønevika, Mjølkevika og Tennebekktjernet i Canadaskogen. Bontveit, Totland og Gullbotn er fine ski-utfartsområder. Brosjyrer som er tilgjengelige både på trykk og over Internett inneholder kart og detaljert informasjon om alle stedene.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Canadaskogen | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.