Bergen Operakor

Bergen Operakor, ble formelt stiftet 1981, men har opptrådt sporadisk siden 1976, da det ble opprettet av musikklektor Yngve Næss ved Bergen Lærarhøgskole og med sangerne hovedsakelig rekruttert blant studentene. I de 4 første årene medvirket koret ved 7 operaproduksjoner i Grieghallen og ved Den Nationale Scene, alle ledet av Næss. Taktstokken overlot han etter hvert til en ung og entusiastisk student, Anne Randine Øverby. Siden 1982, da Bergen Operakor innledet permanent helsårsdrevet virksomhet med 60 utvalgte sangere, har Øverby vært fast dirigent og kunstnerisk leder.

Koret har deltatt i en rekke sceniske oppsetninger produsert av Opera Bergen, fra 1998 i samarbeid med Vest-Norges Opera, og i tillegg skaffet seg et omfattende kirkemusikalsk og symfonisk repertoar gjennom samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester, Festspillene i Bergen og i egen regi – med verker av bla. Brahms, Beethoven, Mahler og Berlioz. Koret har gjennomført omfattende turneer både i Norge og de skandinaviske land, dessuten medvirket ved Opera Bergens utenlandsturneer til Eritrea, Egypt, Israel, Romania, Tsjekkia (Praha), Østerrike (Wien), Ungarn (Budapest) og Kina (Bejing). Se opera i Bergen.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.