Bergen Oratoriekor

Bergen Oratoriekor, stiftet 1952 av Gunnar Sævig under navnet Bergens Musikkonservatoriums kor, nåværende navn fra 1974. Magnar Mangersnes overtok ledelsen etter Sævigs død 1969. Koret har ca. 150 medlemmer, og ga i 56 år regelmessige konserter i Domkirken med både klassisk og nyskrevet musikk på programmet – inntil Mangersnes mot sin vilje måtte slutte som domorganist og domkantor ved fylte 70 år høsten 2008. Av Bergen Kirkelige Fellesråd ble Oratoriekoret da nektet fortsatt bruk av Domkirken, både til prøver og konserter. Fylkesmannen kom imidlertid til unnsetning ved å stille selveste Håkonshallen til rådighet som alternativt konsertlokale for kirkemusikk.

En oppsummering ved 50-årsjubileet i 2002 viste at Oratoriekoret til da hadde fremført i alt 246 verker av 107 komponister – som regel med strålende kritikker både lokalt og i Oslo-pressen. Koret har det ypperste som er skapt av kirkemusikk, bl.a. alle de store, klassiske oratorieverkene, messer og Bach-kantater, på sitt repertoar, i tillegg til et betydelig antall norske samtidskomposisjoner, og har gjort det til en årviss juletradisjon å fremføre vekselsvis Bachs Juleoratorium og Händels Messias. På programmet for jubileumskonserten i 2002 stod Sigurd Islandsmoens storslagne “Requiem”, som for anledningen ble fremført for første gang siden tidlig på 1950–tallet.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.