Bergen Næringsråd

Bergen Næringsråd, Olav Kyrres gate 11, fellesorgan for de tidligere selvstendige sammenslutningene Bergens Handelsforening, Bergens Handelskammer og Bergens Haandværks- og Industriforening; opprettet 1988, første hele driftsår 1989. Formålet med virksomheten er å arbeide for utviklingen av kommunikasjoner i regionen, påvirke utbyggingen av den lokale infrastruktur, øke forståelsen mellom forskning og næringsliv og påskynde igangsettelse av større markedsføringstiltak for byen, messer, kongresser o.l. Den tidligere Bygningsgruppen innenfor Bergens Haandværks- og Industriforening er en egen underavdeling av Næringsrådet. Ca. 2700 medlemmer fra 1200 bedrifter (2008).

Næringsrådet er den største interesseorganisasjonen for næringslivet i Bergens-regionen og fungerer samtidig som et handelskammer som ivaretar et omfattende samarbeid på nasjonalt, nordisk og europeisk plan. Ved å opptre som byens Chamber of Commerce and Industry er målet å øke interessen for Vestlandets muligheter i internasjonal sammenheng. Rådet er behjelpelig med rekruttering av kvalifisert utenlandsk arbeidskraft og bistår med tiltak for at tilreisende arbeidstakere skal trives i regionen. Bergen Næringsråd er også en brobygger mellom bedrifter, politikk, utdanning og forskning. Administrasjonen er et servicesenter først og fremst for medlemmene, men veileder også andre som trenger bistand. Rådet tok 2003 initiativ til “Bergensscenarier 2020”, et prosjekt som skal bidra til en positiv utvikling av byen i et lengre perspektiv. Sommeren 2006 ble det etablert et eget sekretariat med hovedoppgave å føre arbeidet videre i sluttfasen fra strategi til handling. Marit Warncke avløste Helge S. Dyrnes som administrerende direktør 2007.

Siden 2000 har Bergen Næringsråd hvert år utdelt Sunnivaprisen til kvinnelige ledere med resultatansvar eller fagansvar, som har lykkes og skapt noe i jobben sin. Prisen er oppkalt etter Bergens skytshelgen, St. Sunniva. Følgende kvinner har fått prisen: Irene Aarvik Kyte (2000), Marit Warncke (2001), Helga Raa (2002), Janne Vangen Solheim (2003), Vibeke Eriksen (2004), Benedicte Schilbred Fasmer (2005), Sølvi Rolland Murphy (2006), Lise Reinertsen (2007).

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.