Bjørgvin videregående skole

Bjørgvin videregående skole, Strandgaten 195, opprettet 1990, fylkeskommunal skole, til å begynne med undervisning i kontor- og handelsfag. Opprinnelsen til skolen er K. Nerheims handelsskule, som startet i Molde 1926 og hadde filial i Bergen fra 1931. Undervisningen foregikk på nynorsk, og skolen utgav nynorske lærebøker i handelsfag; fra 1960 ble det fritt valg av målføre. Skolen ble 1997 slått sammen med tidligere HAV videregående skole og fra august 2005 ble også Kyrre Skole innlemmet i Bjørgvin. Med vel 650 elever, ca. 85 lærere og 13 andre tilsatte er skolen i dag en av de største i Hordaland.

Etter 1994 har skolen hatt studieretning for allmennfag, økonomisk-administrative fag og IKT-driftsfag. Etter sammenslåingen med HAV ble undervisningstilbudet utvidet med helse- og sosialfag med bl.a. opplæring i fotpleie, hudpleie og helsesekretærarbeid. Fra høsten 2001 har skolen også hatt studieretning Salg og service.

Bjørgvin videregående skole er ellers kjent for sitt humanitære engasjement internasjonalt både i Romania og Gaza. Kristen Stormark er rektor.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.