Bjørnar idrettslag

Bjørnar idrettslag, stiftet 1946, ble 2001 slått sammen med Arna Turn og Idrettslag til allianseidrettslaget Arna-Bjørnar Idrettslag. Innenfor alliansen drives en egen, felles fotballgruppe, mens Bjørnar i dag mest konsentrerer seg om håndball under navnet Bjørnar Håndball og med Bjørnarhallen som hjemmebane. Laget driver dessuten med orientering, og hadde tidligere også en skigruppe. Navnet kommer av at medlemmene brukte en skibakke i Bjørndalen, øst for Vareggen, til hopptrening.

Bjørnars kvinnelag i fotball spilte i toppserien første gang 1996. Etter et kort opphold i 1. divisjon var laget tilbake i eliteserien fra 2006-sesongen. I 2000, før sammenslåingen, og i 2002 var Bjørnar cupfinalist. Kjente spillere inkluderer bl.a. OL-vinnerne Margunn Haugenes og Dagny Mellgren. Alliansen har også et seniorlag for herrer, som spiller i 3. divisjon, samt aldersbestemte lag.

Bjørnar Håndball opprettet våren 2003, sammen med Garnes Videregående Skule og Hordaland fylkeskommune, Håndballgymnaset – et tilbud til alle som ønsker å kombinere videregående utdanning med satsing på å bli en bedre håndballspiller.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.