Eidsvåg kirke

Eidsvåg kirke ble innviet i 1982. Kirken ble tegnet av arkitektene Kjell Lund og Olav Slaatto. Fotograf: Ukjent Arkivet etter Morgenavisen A/S, Bergen Byarkiv.

Eidsvåg kirke ble innviet i 1982. Kirken ble tegnet av arkitektene Kjell Lund og Olav Slaatto. Fotograf: Ukjent. Arkivet etter Morgenavisen A/S, Bergen Byarkiv.

Eidsvåg kirke, Vollane 3, sognekirke for Eidsvåg menighet, oppført i betong (ark. Kjell Lund og Olav Slaatto), innviet 1982. 300 sitteplasser, som kan utvides til 550. Tanken om en kirke for området ble lansert 1942, menighetshuset ble brukt som interimskirke, og kirken først oppført etter lukket arkitektkonkurranse 1979.

Kirken ligger i en gammel hage på en knaus over en bukt av Eidsvågen, på tomten etter den tidligere direktørboligen for Eidsvåg fabrikker. Den har et mindre tårn og er malt utvendig og innvendig. Bygningen er i tre etasjer, og alle har direkte inngang fra terrenget. Kirkerommet er i øverste etasje, og under et glasstak har det en baldakin båret av 12 søyler. Veggene har eikepanel, og gulvet er dekket av skiferheller. Alteret er flankert av en Kristusfigur skåret i bjørk av Gunnar Torvund, og Den hellige ånd symbolisert ved en due i flukt, utført i akryl og messing av Halvdan Ljøsne. Antependier av Sissel Fjelldal og Tove Brekke. Rituelle kar av glass, tegnet av Arne Lindaas. I bårekapellet henger et skip fra himlingen, alterbildet av alabast viser et fjell. Mellometasjen har ungdomslokaler, sokkeletasjen menighetssaler og kontorer.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Eidsvåg (sogn) | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.