Fana idrettslag

Fana idrettslag, stiftet 1920, Hordalands største med 2952 medlemmer (2007), aktiv innenfor omtrent alle sommer- og vinteridretter. Hjemmebane er Fana Stadion. Fana har vunnet flere norgesmesterskap for lag og individuelt i sykling og friidrett. Mest kjente medlemmer Cato Norbeck, Arnstein Raunehaug, Bo André Namtvedt, Bjørn og Karsten Stenersen (sykling), Heidi Benserud og Jan Fjærestad (orientering og friidrett). Åpningen av Slåtthaug Kunstisbane 1991 ga støtet til utvikling av lokale skøytetalenter som Remi Hereide og Rune Stordal (verdensmester på 1500 m i Inzell 2005). Skøytesprinteren Sigmund Søfteland var en dyktig løper for Fana-klubben omkring 1950, men flyttet senere til Oslo. Klubben har store planer for en videreutvikling av Slåtthaug som idrettspark. Planen omfatter både en ny kunstisbane og en flerbrukshall, foruten turstier og joggeløyper rundt Tranevatnet.

Fana Fotball er i allianse med Fana idrettslag og har ca. 1200 medlemmer. Spiller i 2. divisjon (2009). Hovedarena siden 1995 er Nesttun Idrettspark, som har to fotballbaner. Kunstgress fra 2004.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.