Fyllingsdalen kirke

Fyllingsdalen kirke ble innviet i 1976. Den ble tegnet av arkitekt Helge Hjertholm. Fotograf: Tor M. Skillestad. Arkivet etter Morgenavisen AS, Bergen Byarkiv.

Fyllingsdalen kirke ble innviet i 1976. Den ble tegnet av arkitekt Helge Hjertholm. Fotograf: Tor M. Skillestad. Arkivet etter Morgenavisen AS, Bergen Byarkiv.

Fyllingsdalen kirke, Nebbeveien 20, sognekirke for Fyllingsdalen menighet, innviet 1976. Kirken er oppført i betong kledd med eternitt, tekket med aluminium (ark. Helge Hjertholm); støpul på et høydedrag like ved. Taket er formet som en rett avkortet kjegle, utkraget over grunnmuren og markert med et krusifiks. Kirkerommet har vegger dekket av panel eller strie, fondveggen med fliser. 350 sitteplasser, kan økes med de 315 plassene i «hverdagsrommet». Døpefonten står ved inngangsaksen, og er kranset av menigheten i en halvsirkel. Hein Heinsen har utsmykket rommet med en stein sprukket i korsform gjennomstrålet av lys. Sokkeletasjen har sakristi, møte- og grupperom samt kontorer.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.