Gneist

Gneist, Idrettslaget, Lønningsflaten 36, Blomsterdalen, stiftet 16. desember 1945, er i dag landets 3. største idrettslag og det største i Hordaland, med ca. 3000 medlemmer, de fleste rekruttert fra Ytrebygda bydel, som laget primært er til for. Il Gneist driver fotball, friidrett, håndball, volleyball, turn, orientering, klatring, til 2007 også alpin skiidrett – og er medarrangør av motbakkeløpet «Ulriken opp».

Laget har klubbhus på Liland, like ved hovedanlegget for fotball der det i dag er to fotballbaner. Den første Lilandbanen fikk kunstgress høsten 2003, den andre i 2005. Hjellestad Idrettspark – Dalen, anlagt av Milde og Hjellestad Grendalag, er også hjemmearena. Her ble nytt garderobebygg åpnet i 2007. For fotball benytter klubben også Sandsli Stadion.

Til innendørsidrettene disponerer klubben Sandslihallen, men både bane- og hallkapasiteten i Ytrebygda er sprengt, og forventet kraftig økning i folketallet i bydelen de nærmeste årene, gjør ikke utfordringene mindre. For å dekke mest mulig av behovet tar klubben også i bruk gymsalene i de nærliggende skolene. Det foreligger planer for en ny idrettshall ved siden av Sandslihallen med håp om realisering i 2010, da bygget er tatt med i kommunens langtidsbudsjett. Idrettsmesenen Trond Mohn har bidratt med økonomisk støtte til Gneist på 30 millioner kroner for at anleggsarbeidene skal komme i gang så snart som mulig.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.