Indre Sjømannsmisjon

Den Indre Sjømannsmisjon, Kringsjåveien 28, Laksevåg, ble stiftet i Bergen 1880, og har til formål å drive evangelisk og sosialt arbeid blant fiskere og sjøfolk i innenriksfart. Organisasjonens hovedsete har siden starten vært i Bergens-området, til 1942 i Vossegården. Da kjøpte institusjonen Domkirkegaten 4 sammen med Bergens Skillingsbank. Den indre Sjømannsmisjon brukte huset til sin møtevirksomhet, og leide også lokalene ut til andre foreninger. Virksomheten ble 2003 flyttet til Søre Bildøy i Fjell kommune. Nåværende adresse fra 2006. Tidligere ble det drevet et visst velferdsarbeid for fiskere og sjøfolk i innenriksfart, men denne virksomheten ebbet ut i etterkrigsårene.

Utenfor Bergen driver organisasjonen i tillegg til en omfattende møtevirksomhet langs kysten, 7 fisker/sjømannshjem, betelskipet Elieser VI og på Bygdøy i Oslo Norges eneste sjømannskirke. Sjøfartssenteret som tidligere ble drevet i Stavanger og sjømannsstuen på Shetland er nedlagt. Arbeidet støttes av nærmere 1000 foreninger og ca. 100 ansatte.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.