Indre Sjømannsmisjon

Den Indre Sjømannsmisjon, Kringsjåveien 28, Laksevåg, ble stiftet i Bergen 1880, og har til formål å drive evangelisk og sosialt arbeid blant fiskere og sjøfolk i innenriksfart. Organisasjonens hovedsete har siden starten vært i Bergens-området, til 1942 i Vossegården. Da kjøpte institusjonen Domkirkegaten 4 sammen med Bergens Skillingsbank. Den indre Sjømannsmisjon brukte huset til sin møtevirksomhet, og leide også lokalene ut til andre foreninger. Virksomheten ble 2003 flyttet til Søre Bildøy i Fjell kommune. Nåværende adresse fra 2006. Tidligere ble det drevet et visst velferdsarbeid for fiskere og sjøfolk i innenriksfart, men denne virksomheten ebbet ut i etterkrigsårene.

Utenfor Bergen driver organisasjonen i tillegg til en omfattende møtevirksomhet langs kysten, 7 fisker/sjømannshjem, betelskipet Elieser VI og på Bygdøy i Oslo Norges eneste sjømannskirke. Sjøfartssenteret som tidligere ble drevet i Stavanger og sjømannsstuen på Shetland er nedlagt. Arbeidet støttes av nærmere 1000 foreninger og ca. 100 ansatte.

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.