Knappentunet

Knappentunet, Knappenvegen 23d, Straumsgrend, hjem for psykiatriske pasienter. Bygningen ble oppført 1980 (ark. Anna og Jostein Molden) etter å ha vært drevet fra 1954 i tidligere tyskerbrakker. Hjemmet har plass til 70 faste pasienter og fem dagpasienter, fordelt på seks døgnavdelinger og en seksjon for aktivitet og dagbehandling. Institusjonen drives av Helse Bergen HF. Psykiatrisk divisjon, og er en del av Distriktspsykiatrisk senter Kronstad (DPS Midt), som omfatter bydelene Bergenhus, Ytrebygda og Årstad. Opprinnelig var det Hordaland fylke som stod for driften. Behandlingstilbudet på Knappentunet skal etter planen flyttes til det nye psykiatriske sykehuset på Krohnsminde ved Danmarksplass når dette står ferdig – etter planen i 2013.

Knappentunet var en av landets første åpne institusjoner for mennesker med psykiske lidelser. I erkjennelse av at fysisk aktivitet er viktig for den psykiske helse har Knappentunet siden 1988 arrangert det årlige Knappenløpet som pleier å samle mellom 200 og 300 brukere av psykiatrien i Hordaland. Knappenløpet består av tre etapper, en ca. to kilometer lang turmarsj opp på Knappenfjellet, et 1000 meter langt terrengløp og en stafett rundt hovedbygningen på Knappen.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.