Laksevåg Turn- og Idrettslag

Laksevåg Turn- og Idrettslag, LTI, Ravnestølen 165, Loddefjord,, etablert 8. november 1945 som en sammenslutning av Laksevåg Arbeideridrettslag, A.I.L. Amatør, Laksevåg Turnforening, Laksevåg Idrettslag, Laksevåg Svømmeklubb og Sportklubben Ulabrand. Som offisiell stiftelsesdag, godkjent av Norges Idrettsforbund, regnes likevel 28. september 1900. Da ble nemlig det eldste laget i sammenslutningen, Laksevaag Turnforening, stiftet. Initiativtaker til sammenslutningen var Halfdan Espelid som ble lagets første formann. LTI driver i dag med turn, fotball og friidrett, men har også hatt håndball, orientering, svømming og skisport på programmet.

1947 ble LTI eier av Turnhallen på Melkeplassen, men solgte denne hallen da Laksevåg Idrettshall (ark. Fr. Theodor Olsen), Lyderhornsveien 42, Nygård, stod ferdig 1968. Hallen har publikumskapasitet for 400 personer og ble bygd av Laksevåg herred. I april 2005 ble nytt klubbhus åpnet på Nygårdsmyren. I tilknytning til Laksevåg Idrettshall arbeides det med planer for en aktivitetshall som foruten å dekke idrettslagets egne behov også vil bli drevet som et samarbeidsprosjekt med øvrige lag i Laksevåg.

Laksevågs A-lag i fotball spiller (2009) i 4. divisjon, med Gravdal krøllgress som hjemmearena. Nygårdsmyren idrettsplass har vært lagets hovedarena for ulike idrettsgrener og nyttes i dag som treningsbane av friidrettsgruppen.

I tillegg til de nevnte klubbene har det for kortere og lengre tid også eksistert andre idrettslag i Laksevåg, blant disse Lyngbø Sportsklubb, stiftet 1932, klubben “Grane” som drev illegal idrett under krigen, og Damsgård Ballklubb (fotball).

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.