Landås kirke

Landås kirke, sognekirke innviet i 1966. Arkitekt Ola Kielland Lund. Fotograf: Øyvind H. Berger. Fotoregistrering av Bergen, Bergen Byarkiv.

Landås kirke, sognekirke innviet i 1966. Arkitekt Ola Kielland Lund. Fotograf: Øyvind H. Berger. Fotoregistrering av Bergen, Bergen Byarkiv.

Landås kirke, sognekirke for Landås menighet, oppført (ark. Ola Kielland Lund, etter konkurranse) på Kanonhaugen vest for Landås hovedgård, innviet 1966. 600 sitteplasser. Bygningen er oppført i betong med sektorformet grunnplan, kor og alter plassert inn mot sirkelsentrum. Den er formet av radiært stilte skiver som fra begge sider er trappet oppover mot rommets midtakse og utgjør bærekonstruksjoner for langmurer og tak. Takene er rettvinklet og kobbertekte. De stiger som trinn med økende steilhet til en tårnlignende oppbygning over koret. Den konkavt buede fondmuren, som vender vestover, har glass innsatt mellom pilarene som bærer skivene. Forhallen i sør er skilt fra kirkerommet med en glassvegg. Nonfigurativt glassmaleri av Per Remfeldt i vestvinduet. Trekrusifikset på alteret er skåret av Olav Espevoll. Orgel på galleri i øst. Kirken har sakristi og kontorer i nord og menighetssal i sør.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.