Minde Sjokolade AS

Minde Sjokolade AS, Sandbrekkevegen 96, tidligere Minde Sjokoladefabrikk AS, firma etablert av brødrene Hjalmar og Anton Minde 1895 for import av sjokoladeprodukter, startet 1898 egen produksjon, fra 1918 i fabrikkbygning i Lars Hilles gate 21 (ark. Egill Reimers). Fabrikken ble 1986 overtatt av Friele & Sønner A/S, og flyttet til Nesttun 1987. Navnet på reklamefiguren, “Negerprinsen”, var også navn på utsalget som Minde Sjokoladefabrikk i mange år drev i Småstrandgaten. Bedriften ble i 2000 kjøpt av Brynild Gruppen AS, et næringsmiddelkonsern eid av familien Brynildsen i Fredrikstad. Samtidig ble navnet endret til Minde Sjokolade AS. Fabrikken er unik i markedet i kraft av både form og smakskombinasjoner.

Et av de mest vellykte produktene er sjokoladerackertene som i 2008 hadde vært på markedet i 110 år og til jul produseres i et antall av 73 000, hvorav 95 % selges i Bergen. Det konsumeres årlig rundt 21 millioner stk. Minde Sjokoladebrød.

Sjokolade har vært produsert i Bergen siden «destillateur og specerihandler» Wilhelm Suckow i 1827 åpnet sitt utsalg for akevitt, likør og sjokolade i Strandgaten.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.