Norsk Institutt for skog og landskap

Norsk Institutt for skog og landskap, Regionkontor Vest-Norge, Fanaflaten 4, (tidligere Vestlandets Forstlige Forsøksstasjon) startet 1916 etter tildriv fra Bergens Skogselskap og tilsvarende private selskaper i Rogaland og Møre og Romsdal, for å utforske og klarlegge forhold av betydning for de vestnorske skoger, statlig fra 1949. Sammensluttet 1972 med Det Norske Skogforsøksvesen, og fikk da navnet Norsk institutt for skogforskning – Bergen.

Instituttet er i dag et forvaltningsorgan under Landbruks- og matdepartementet med hovedsete i Ås, Akershus. Hovedformålet er å forske på og fremskaffe informasjon om jord, skog, utmark og landskap. Forskningen skal være på et høyt internasjonalt nivå. Insittuttet formidler kunnskap til myndighetene, næringsliv og allmennheten, for å sikre bærekraftig forvaltning og verdiskaping knyttet til arealressursene.

Aktuelle interesseområder er dokumentasjon av hvor mye CO2 skogene våre binder opp og problematikk knyttet til gjengroing. Færre beitedyr og mindre menneskelig drift i skogene fører til at tidligere åpne kulturlandskap forsvinner, med de konsekvensene det har for natur og kultur.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.