Nyhaugen

Nyhaugen. nr. 15, navnegård i Fana, langs østsiden av Fjøsangerelven mellom Fjøsangerbukten og Kristianborgvatnet. Gården ble kalt kalt Lille Fjøsanger da den 1809 sammen med Gamlehaugen ble utskilt fra Fjøsanger gård; begge eiendommene ble utbygd som lyststeder med hovedbygninger i samme stil (midtark og mansardtak), senere ombygd i sveitserstil. Revet. Eiendommen er utskilt til næringbygg og boligstrøk; gårdens tidligere utmark er det nåværende –>Nyhaugen

gnr. 15, navnegård i Fana, langs østsiden av Fjøsangerelven mellom Fjøsangerbukten og Kristianborgvatnet. Gården ble kalt kalt Lille Fjøsanger da den 1809 sammen med Gamlehaugen ble utskilt fra Fjøsanger gård; begge eiendommene ble utbygd som lyststeder med hovedbygninger i samme stil (midtark og mansardtak), senere ombygd i sveitserstil. Revet. Eiendommen er utskilt til næringbygg og boligstrøk; gårdens tidligere utmark er det nåværende Minde.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.